Tjinuskisås,,,,
blev det till efterätt det är som kolasås med smak av
ingefära och det är gott till gammeldagsvanilj och hallon.
Och för er som har hunnit provat nya Magnum gold så på minner
den om smaken,,,,mums

TJINUSKISÅS:
Som variation kan du byta ut ingfäran mot kanel
4portioner:
2dl vispgrädde
1 dl socker
1dl sirap
50g smör
1/2 tsk ingfära mald
1/2 tsk vaniljsocker
Blanda grädde,socker,sirap och hälften av smöret i en kastrull.Koka
tills såsen får en kolaliknad konsistens, rör då o då så det inte bränns
vid.Tillsätt resten av smöret,ingefäran och vaniljsockret.
Servera såsen het till glass o frysta bär.
ingefära och det är gott till gammeldagsvanilj och hallon.
Och för er som har hunnit provat nya Magnum gold så på minner
den om smaken,,,,mums

TJINUSKISÅS:
Som variation kan du byta ut ingfäran mot kanel
4portioner:
2dl vispgrädde
1 dl socker
1dl sirap
50g smör
1/2 tsk ingfära mald
1/2 tsk vaniljsocker
Blanda grädde,socker,sirap och hälften av smöret i en kastrull.Koka
tills såsen får en kolaliknad konsistens, rör då o då så det inte bränns
vid.Tillsätt resten av smöret,ingefäran och vaniljsockret.
Servera såsen het till glass o frysta bär.
Kommentarer
Trackback