Tjejmingel,,,,
att laga mat o baka,,jag fick typ rulla till sista tåget hem min mage
hade 17 hörn,,,super gott!!!
Hon bjöd på bubbel, tilltugg middag och efterätt och här kommer recept på maten
har efterfrågat även på marängerna det var det goaste jag någonsin har ätit i marängväg:
Här kommer en kopia i från Emmas blogg:
Nötmix med rostade hasselnötter, solrsos och pumpakärnor rostade samt sultanrussin och M&M mandel, gott och lite annorlunda till skumpan.
Tilltugg med fikon, bredbar chevrè och serano skinka och ett annat med surdegsbagutte rostad i lite olja som jag bredde philadelphiaost med lite tryffeloja i och la sedan på en salami skiva.
Sen bjöd hon på Fannys örtkyckling allt i ett ifrån kokboken "Under Valnötsträdet" (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström och en sallad ifrån samma bok med chevrè, rostade pinjenötter och avokado.
Mina hembakade surdegsbaguetter med olika ostar
Recept:
Fannys örtkyckling allt-i-ett
4 pers
4 st frysta kycklingklubbor
1 st zucchini
2 st rödlökar
2 st röd paprika
3 st morötter
4 st potatisar (kan uteslutas)
8 st vitlöksklyftor skalade
2 tsk flingsalt
svartpeppar och salt
1 msk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
3 dl vitt vin torrt
2 msk olivolja
färsk rosmarin eller timjan
1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i båtar på längden.
2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
3. Garnera med kryddkvistar.
Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.
Fannys örtkyckling allt-i-ett
Självklart blev det ngt sött till kaffet och då kom Emmas maränger som hon gjorde i veckan fram. Hon gjorde en klassisk marängsviss med sina maränger, vaniljglass, grädde, hallon och hemmagjord chokladsås och toppade sedan kalaset med färska rödavinbär.
Vilka underbara vänner man har, tänk att vi fortfarande ses hela gänget tror inte att det är många som håller ihop efter 10 år.
Ses på onsdag, längtar
Marängerna lägger jag upp på bloggen imorgon
Tack för den fina ROSA skålen ni kunde inte ha prickat bättre