Kaneltryffel med Kardemumma,,,,



I helgen har vi tänkt att hinna med att göra lite julgodis hittade denna
sida för er som vill göra julgodis   www.julgodis.net  sidan är inte så
inspirerande inga bilder men det är mest klassiska recept här är det
recept jag tyckte lät mest spännande.




Kaneltryffel med kardemumma är en godsak som passar väldigt bra till jul då den goda kanelsmaken verkligen framhävs. Ganska enkel att göra och alla vänner och släkt som får äta den brukar bli mäkta imponerade. Ger mellan 20 till 25 tryfflar beroende på hur stora man väljer att göra de.

Recept:

1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
350g mjölkchoklad
Hackad flagad mandel

Börja med att krossa kaneltången och kardemummafröna i en mortel ganska fint. Koka upp grädden, honungen, kanelen och kardemumman i en kastrull. När den har kokat upp dra av den från plattan och låt alla stå och dra ca 15 minuter. Hacka under tiden 200 gram av chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp gräddblandningen igen och sila sedan ner den över chokladen. Rör om i chokladen tills den har smält och blivit till en slät smet. Låt den svalna och sedan kallna i kylskåpet. När den är ordentligt kall så forma små kulor av tryffeln med ett kuljärn eller med två teskedar.
Smält sedan restan av shokladen i microugnen eller i ett vattenbad.
Doppa varje kula i den smälta chokladen och sprid över lite av de hackade madelflanen ovanpå tryffeln. Förvara tryfflen i kylskåpet tills den ska avnjutas.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0