Denna efterätt jag gjorde,,,,
KLADDKAKA MED POLLY OCH FÄRSKOSTSWIRL
Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake - tre favoriter i ett. Kakan smakar bäst om den görs dagen innan och serveras med vispad grädde eller vaniljglass.
Receptet gäller för 12 bitar
Ingredienser
- 150 g Arla® Svenskt Smör
- 150 g mörk choklad 70%
- 100 g rostade salta cashewnötter
- 3 ägg
- 2 dl Arla Köket® färskost naturell
- 2 dl rårörsocker
- 2 dl vetemjöl
- 100 g segt chokladgodis, t ex Polly
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
