Överlevde även,,,,

denna dag 13 timmars jobb, men nu får även Frisören midsommarledigt:-)

Har efter jobbet förberett de sista för midsommarafton.

Vi kör en repris från förra midsommar av tårt val denna är sjukt god o sjukt enkelt att göra, ni måste prova.

Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.
Tips
Numera finns det färdigkokt kondenserad mjölk på burk. Den heter karamelliserad mjölk och står ofta bredvid den kondenserade mjölken i hyllan. I stället för att koka kolakräm själv kan man blanda färdig kolasås på tub med grädde, crème fraiche eller matyoghurt, beroende på hur pass sött och fett man vill ha det, och använda all daim till garnering.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0