Köttbullsrullning,,,,,
1500 g blandfärs har nu blivit köttbullar.
Så skönt att göra i förväg och ha i Frysen och dessutom klart till julafton.
Det tråkiga att kidsen föredrar köpta som inte jag klara av men nu har jag till ett gäng matlådor o julafton.
Jag gjorde Leilas recept i år men tog blandfärs iställlet för nötfärs o lite kryddpeppar.
Leilas klassiska köttbullar
500 g nötfärs
4 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1 ägg
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
1 kruka persilja
Olivolja och smör till stekning
Kokt potatis, rårörda lingon och gräddsås (finns att köka färdig) till servering
Finhacka schalottenlök och vitlök och stek i olja utan att de får färg.
Blanda stekt lök, färs, ägg, kryddor och finhackad persilja i en bunke.
Rulla till små köttbullar och stek i olivolja och smör.
Servera köttbullarna med kokt potatis, rårörda lingon och gräddsås.