GlöggMys,,,,,

Från kl 16 i dag har vi haft glöggafton öppet hus för våra kunder och
det blev riktigt lyckat, massa julstämning riktig vinter ute o massa
tända ljus o lyktor mini julmarknad med smycken,halsdukar,stickade
saker,julkort,hattar o doftljus o massa härliga saffranslängder i från
bästa TRillers Mat & bröd o annat små gott o en väl doftande glögg,,
,,,massa mys o asbra erbjudande på produkter.

Årets glögg på system bolaget är saffrans glögg o här slänger jag upp ett
recept för er som vill prova att göra egen glögg.
SAFFRANS GLÖGG
1st flaska vitt vin | |
2 st kanel stänger | |
5 st vitpepparkorn | |
5 st nejlikor | |
0,5 g saffran, helst heltrådad | |
1 st vaniljstång,snittad o urgröpt | |
0,5-1 msk flytande hounung | |
1 st apelsin skalad o klyftad , allt skall med. | |
färsk ingefära (en bit) | |
1 msk florsocker |
Egen glögg blir inte fullt lika söt som den köpta, dessutom är det en väldigt vacker och rolig ”gåbortpresent”!
1 Lägg alla ingredienser utom florsockret i en kastrull och låt sjuda upp, den får inte koka!
2 Låt sedan stå att dra i cirka 1 timme. Sila av men spar gärna vaniljstången och kanelen.
3 Hetta upp på nytt och smaka av med florsocker. Servera i små glögglas och gärna med en bit kanel i varje glas. Eller häll upp glöggen på värmetålig glasflaska och peta ner kryddorna.
2 Låt sedan stå att dra i cirka 1 timme. Sila av men spar gärna vaniljstången och kanelen.
3 Hetta upp på nytt och smaka av med florsocker. Servera i små glögglas och gärna med en bit kanel i varje glas. Eller häll upp glöggen på värmetålig glasflaska och peta ner kryddorna.
Kommentarer
Trackback