Hårtrender,,,,

Bild 1 av 25
Elies visning "Man in the Mirror" gick av stapeln på Elmias inspirationsmässa i helgen. improveme.se var självklart där och i bildspelet kan du spana in visningen och vad det är som gäller i hårväg framöver!
Toppfrisören Elie Malki pratar trender och hårtips
Årets frisör 2009, Elie Malki, visade färgstarka, vågade och utmanande frisyrer på årets Elmia-hårmässa. Vi haffade honom backstage efter visningen för en exlusiv intervju där han ger sina bästa tips.
Vad ser vi för trender i vår?
– Färg, färg, färg. Våren präglas av en hel del färg. Något som också florerar mycket är starka kontraster och raka, skarpa klipp.

Om man nu ska satsa på färg, vad är det som gäller då?
– Samtidigt som det är kul med trender så ska man passa sig för att följa dem allt för mycket. Trendigt är det som passar dig och din ansiktsform. Satsa hellre på en färg som passar dig än att hänga på senaste trendtåget. Kom också ihåg att hår växer ut igen så var inte rädd för att prova på nya saker.

Vågar man satsa på en stark accentfärg som vi sett på catwalken eller är det just där färger hör hemma?

– Man kan absolut satsa på en stark färg. Vi ser en hel del grönt och rosa just nu i hårväg.

Om man är trött på sitt slitna sommarhår till hösten, vilket är klippet man ska göra
då?

– Bobben håller i sig ett tag till så jag skulle nog säga att en bob inte vore helt fel. Den går också att göra i en hel del olika tappningar. Be gärna din frisör jobba med asymetriska former och skarpa linjer.

Bobben slog ju igenom på nytt när Victoria Beckham för några år sedan lät lockarna falla för en edgy bob, uppklippt i bak och längre framtill. Är den tappningen redo att skrotas nu eller kommer vi även att se den framöver?
– Skippa Victoria Beckham-bobben och satsa istället på en mjukare variant, jämnare och lite mer romantisk.

Vad hämtar du all din inspiration ifrån?
– Jag kommer alltid att se upp till Vidal Sasson men gillar också att hämta inspiration från designers och mode. Mode och hår går lite hand i hand. Designerna skapar och vi skapar sedan hår efter deras kreationer.

Om man ska satsa på att investera i en riktigt bra hårprodukt, vad ska man då satsa på?
– Då tycker jag man ska satsa på ett riktigt bra schampo och balsam. Det gör verkligen under med håret om man har riktigt bra schampo och balsam.

Hur gör man då, för att hitta riktigt bra produkter just för sin hårtyp?
– Våga prova. Det är en djungel där ute och om du inte vågar prova så kommer du aldrig att hitta de där topp-produkterna som passar just dig. Var inte heller rädd för att fråga din frisör om hjälp. Det är otroligt viktigt att gå till en frisör som man känner att man kan lita på och som är ärlig mot dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0