Denna efterätt jag gjorde,,,,

var Gudomlig☀️👍👏👌❤️

KLADDKAKA MED POLLY OCH FÄRSKOSTSWIRL

Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake - tre favoriter i ett. Kakan smakar bäst om den görs dagen innan och serveras med vispad grädde eller vaniljglass.

Receptet gäller för 12 bitar

Ingredienser

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 100 g rostade salta cashewnötter
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket® färskost naturell
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g segt chokladgodis, t ex Polly

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0