Hallonmousse,,,,,,
med Färska Hallon o VitChoklad och lite pudrat FlorSocker och en Hallonspspegel.
Kalasgott och Tjusigt jag är ju grym på efterätter;-)
Slänger upp receptet från bloggen MadeByMary:
Hallonmousse med Vit Choklad
4 port
5 dl frysta hallon
2 dl strösocker
2,5 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
0,5 dl gräddfil
Vit choklad
Färska Hallon
Florsocker
1. Blanda hallon och strösocker i en kastrull på medelhög värme. Låt koka upp och låt sedan koka ihop en minut. Passera genom sil så att kärnorna försvinner.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter, krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonpurén. Låt svalna.
3. Blanda vispgrädde och gräddfil och vispa fast. Vänd ner hallonpurén i den vispade grädden. Häll upp i glas eller mousseformar, täck med plastfolie, ställ kallt 3 timmar eller för natten. Använder du mousseformar, klä insidan med plast för att lättare få loss moussen från formarna.
Dekorera hallonmoussen med färska hallon, otempererade chokladdekorationer/hyvlad vit choklad & pudrad florsocker.