Hallonmousse,,,,,,

med Färska Hallon o VitChoklad och lite pudrat FlorSocker och en Hallonspspegel.

Kalasgott och Tjusigt jag är ju grym på efterätter;-)

Slänger upp receptet från bloggen MadeByMary:

Hallonmousse med Vit Choklad
4 port

5 dl frysta hallon
2 dl strösocker
2,5 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
0,5 dl gräddfil

Vit choklad
Färska Hallon
Florsocker



1. Blanda hallon och strösocker i en kastrull på medelhög värme. Låt koka upp och låt sedan koka ihop en minut. Passera genom sil så att kärnorna försvinner.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter, krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonpurén. Låt svalna.

3. Blanda vispgrädde och gräddfil och vispa fast. Vänd ner hallonpurén i den vispade grädden. Häll upp i glas eller mousseformar, täck med plastfolie, ställ kallt 3 timmar eller för natten. Använder du mousseformar, klä insidan med plast för att lättare få loss moussen från formarna.

Dekorera hallonmoussen med färska hallon, otempererade chokladdekorationer/hyvlad vit choklad & pudrad florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0