Leila Bakar,,,,

på kanal 7 i kväll kl 19:30.

Har man ännu inte fått julinspiration så sänds det från alla håll, igår Ernst och i kväll Leila.

Som bla bakade saffrans skorpor med Pistagemandlar med Rivet Apelsin Skal, jag gillar verkligen Saffrans skorpor så jag måste nog prova självaste Leilas saffran skorpor också:

CIRKA 35 SAFFRANSSKORPOR
Leilas Saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
Skal av 2 ekologiska apelsiner
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0