Fiskgryta smögen,,,

En härlig fiskgryta med vin och saffran.

-Fiskgryta Smögen

Foto: Fredrik sandin carlsson

Antal portioner:
Färdigt på: 40 min
Ingredienser

350 350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. sej och kolja
2 2 potatisar
1 1 liten gul lök
2 2 tomater
0.5 0.5 fänkålsstånd
0.5 0.5 röd paprika
1 1 msk smör
0.5 0.5 pkt saffran
1 1 tsk curry
2 2 dl torrt vitt vin
2 2 dl fiskbuljong av tärning
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 tsk salt
0.5 0.5 krm cayennepeppar
1 1 msk hackad dill
1 1 msk hackad persilja

Tips

Servera gärna med ris eller ett gott lantbröd och en klick aioli.

Gör så här

1. Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.

2. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.

3. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.

4. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.

5. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.

6. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.

7. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och server

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0