Veckan som gått,,,,

i träningsyftet har jag hunnit med 2 spinningpass
och ett corepass med crosstrainer 20min så det
blev bonus även denna veckan.

Bovetegröten fick tummen ner för mig,,,urk,,,bläää

Quinoan skall tyckte jag inte smaka så mycket
men skall prova mera av.

Tyckte den här salladen verkar så god.




asiatiska quinoasallad



2 portioner

Ingredienser

2 dl quinoa (alt. bulgur)
6 dl vatten
örtsalt
1 rödlök
2 avokador
1/2 gurka
1 mango
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 300 g)
1 burk svarta bönor (400 g)
dressing
3 msk olivolja
saften av en lime
1/2 hackad chilifrukt
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker
1 krm mineralsalt
1 dl hackad färsk koriander

Gör så här

Skölj quinoan i hett vatten och koka i 15 minuter i vatten och lite örtsalt, låt kallna. Häll av eventuellt överblivet vatten. Skala och hacka rödlöken. Skär avokadon, gurkan och den skalade mangon i små tärningar. Lägg alla grönsakerna i en skål och blanda ner quinoan, de avsköljda bönorna och de avrunna kräftstjärtarna. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

Kommentar

Quinoa är ett fantastiskt spannmål. Ursprungligen kommer det från Sydamerika och har lågt GI och mycket högt proteininnehåll. Dessutom är det glutenfritt och innehåller mycket kalcium. Här har vi även ett exempel på hur man kan använda frukt i matlagningen och därmed förbättra innehållet av antioxidanter, mineraler, vitaminer och vattenlösliga fibrer. Om du har svårt att hitta lagom mogen mango (den ska kännas ungefär som en mogen avokado) går det numera att köpa färdigskuren fryst mango. När den fått tina smakar den i stort sett som den färska.


Recept från "Paulúns GI-mat" av Fredrik Paulún & Karoliina Paulún, Fitnessförlaget.


Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Gud vad du är duktig! Prova att köpa Forms grötblandning, så himla god att den nästan är beroendeframkallande. Dyr men köp en så kan du planka receptet hemma sen :-)

2010-02-01 @ 08:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0