Färgglada Cupcake,,,,,,
bilder kommer i från henne du hittar hennes matblogg
på http://bloggfamiljen.se
En härlig färgklick på påskbuffén. Dessa ljuvliga bakverk med syrlig smak av citron och söt frosting kommer gå åt som smör i vårsolen.
12 st cupcakes:
12 st stora muffinsformar
100 g smör
2 st ägg
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron (saft + rivet skal)
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
Cream cheese frosting:
50 g philadelphiaost
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
gul eller grön karamellfärg
strössel
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och låt svalna. Rör ner smör, mjölk, citronjuice och rivet citronskal i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Vispa till en blank smet.
Placera ut muffinsformar på en plåt. Använd helst en muffinsplåt så håller de formen och blir höga och fina i stället för att flyta ut. Fyll formarna till drygt 2/3. Grädda i mitten av ugnen, 175 C cirka 15 minuter. Kontrollera att muffinsen är färdiga med en provsticka. Låt svalna.
Rör ihop frostingen. Vispa smör, florsocker och citronjuice med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en jämn smet. Färga smeten med några droppar karamellfärg. Bre frostingen på cupcakesen när de svalnat. Garnera med färgglatt strössel.